i’m wearing the white ribbon


white ribbon day is the international day when people wear a white ribbon to show that they do not condone men’s violence towards women. when they say ‘violence’, they don’t just mean physical violence, but it also includes sexual harrasment, and it is to this point that i’m raising my voice strongly against the wind.

tolong ya. gw akan ngomong sesuatu yg serius di sini, dan mohon dicatat bahwa i stand by what i say today this minute, and won’t hesitate to prove it. GUYS, this warning is for you!

IT’S NEVER OK TO:

1. touch a female colleague in an inappropriate way at inappropriate places… like breasts, butt, face, or even hand.
terserah deh mau apa alesan lo … gak sengaja lah, gak tau lah, gak ini lah gak itu lah.. bullshit!! if she’s not your girlfriend or wife…. then BACK OFF! don’t touch her.

2. say “tapi gue gak ada maksud sexual harrasment. gw cuma maen2 kok. lagian dia udah ngatain gw banci.. gw berhak marah juga dong? lagian masa nepok gitu aja sexual harrasment?
again: BULLSHIT! kalo lo brani nya cuma pegang2 trus gak ngaku… brarti emang bener lo banci. and that still doesn’t give you a reason to touch her in the first place! and YES! gitu aja bisa di considered sexual harrassment, goblok!

3. think “wah, selama ini gw pegang2 tangannya gak papa kok.. kenapa sekarang mesti marah kalo gw pegang pantatnya?“.
HEH! gw kasih tau ya!! diam bukan brarti suka!!! dan tangan bukan pantat. kalo skarang lo dapet tamparan di muka.. well then i’d say you deserve it! laen kali kalo tangan lo gatel pengen pegang2 pantat… pegang pantat lo sendiri sanah! ato pegi ke ragunan, pegang tuh pantat kuda nil… gede kan.. puas2in deh tuh sanah!

4. tell me “ok gw minta maaf… tapi suruh dia ke sini dong!
skali lagi akan gw katakan dengan tegas: NYET, kalo lo mo minta maaf… ELO yang dateng ke dia.. bukan DIA yang mesti dateng ke elo! emangnya lo siapa? firaun? gw bilang aja ya, gw gak perduli ngehe lo siapa!! mo firaun kek, mo presiden kek, mo udah jadi mayat kek…. kalo lo udah ngelecehin temen gw ataupun gw… gw tendang lo sampe mental ke mars!!! ato sampe biji2 lo MLESEK ke dalem… terserah mo pilih yg mana.

mongki bener. malem2 udah cape2 syuting kok ya masih aja bikin emosi jiwa.

Advertisements

3 thoughts on “i’m wearing the white ribbon

  1. What if it’s the chick who’s pegang-2 the cowo? Is that sexual harassment? The phrase sexual harassment is full of double standards and ambiguity.

  2. i think most of the time when chicks happened to pegang2 the cowos… the cowos will ask for more. hence no sexual harrasment there. lol. still… the white ribbon goes both ways. but my post was entirely personal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s